Abilica Multi 970 omdöme!

Har du en stram budget men vill ha valuta för pengarna, då är ablica 970 Ett väldigt bra multigym trots den låga prislappen. Om du vill betala så lite som möjligt så är det här bästa och billigaste gymmet. Det går att fynda ännu billigare multigym men då är kvalitén i dom flesta fall inget vidare och du kommer troligen att ha svårt att hitta reservdelar och service om du skulle behöva det. Till detta gym finns det nya vajer set att köpa , det är en vanlig sak som kan behövas bytas ut efter ett par år.

Trots att det är ett litet minigym erbjuder det samma övningar som de mer kostsamma multigymen och du kan enkelt träna hela kroppen på en maskin. Det tar relativt liten golv yta men tänk på att du behöver ha en takhöjd på minst 220cm då höjden på denna produkt är 213cm.


Snabb Fakta Ablica 970


En stabil liten maskin med ett viktmagasin på 68 kg. Alla viktiga muskelgrupper kan tränas armar, bröst, axlar, rygg, mage och ben. Denna modell kan placeras vid en vägg/hörna.

Test vinnare i buget klassen Ablica 970

Specifikationer:

Längd: 130cm
Bredd: 114cm
Höjd: 211cm
Vikt: 101kg
Viktmagasin: 68kg
Max användarvikt: 130kg

Vårt omdöme av ablica 970.

Vad är negativt?

Det negativa är att viktmagasinet inte räcker för starka och vältränade personer men för nybörjare och vanliga motionärer så är det ett ypperligt budget fynd.

Vad är positivt med maskinen?

Billigt gym för nybörjaren det erbjuder snabb träning för hela kroppen. Helt klart det bästa hemmagymmet för dig med en stram budget och du får ändå ablica kvalité. Det kräver inte stor golv yta. Det erbjuder bra träningsmöjligheter till ett budget pris. Bäst i test enligt fitnessfrank.com och även vi anser att det är ett mycket bra val i budget klassen. Trots att det är ett billigt multigym så kan du få service och reservdelar hos dom flesta stora online butikerna och detta kan du inte få om du beställer en produkt av ett mindre känt märke.

>>Läs mer och beställ hos www.traningspartner.se

Ett smart budget val som passar dig som inte behöver träna med tunga vikter!

Behöver du tips på övningar?

Då kan du kika på denna film där du även får tips på olika tillbehör som du kanske kan komma att behöva. I filmen ser du många enkla övningar som hjälper dig att komma i gång med träningen på ditt multigym.

Vill du lära dig mer om olika träningstips så hittar du en annan film i detta inlägg. övningar för hemmagym

Nu är det bara att sätta igång med träningen, du bör försöka träna åtminstone 3 ggr i veckan. När du börjar med en ny övning ta del lugnt och genomför övningen långsamt och korrekt så att du minimerar risken för skador. Vänta inte börja din hemma träning idag, med tillgång till ett gym hemma så är det enklare att komma igång med träningen.

Multigym FT 2 video & recension!

FT2 Functional Trainer

Omdöme av migranthealth.se

Träningsval
Pris
Kvalitet
Tillbehör

Sammanfattning

Med Multigymmet FT2 functional trainer kombinerar du traditionell styrketräning med funktionell träning och du får tillgång till krävande träningspass med bästa möjliga flexibilitet. Med tillgång till mer än 60 olika övningar gör detta att du inte längre behöver besöka ett vanligt gym för någon kompletterande träning.
Med funktionell träning byter du snabbt mellan olika övningar och du tränar snabbt och effektivt många olika muskelgrupper i en övning,detta är svårt att gör på ett traditionellt multigym.

4.6

Video om FT 2 funktionell träning

I denna video får du en bra genomgång av alla olika övningar som du kan genomföra på FT 2. Du ser även hur snabbt och enkelt det går att byta övning utan några krångliga inställningar eller justeringar. I filmen visar dom även många bra tips som gör det enklare att förstå vilka fördelar det är med ett gým som du kan genomföra funktionell träning på hemma.

Snabb Fakta


Specifikationer:

Djup: 147cm
bredd: 155cm
Höjd: 212cm
Utrymme som krävs: 220 x 250 x 212 cm
Max höjd: 224cm
Vikt: 256kg
Max användarvikt: 150kg
Viktmagasin: 2 x 73kg (kan uppgraderas med 22 kg per viktmagasin)
Maximalt motstånd:136 kg (kan uppgraderas till 155 kg)
Garanti Hemmabruk: Livstidsgaranti
Garanti Företag: 10 År (Garantin gäller hos traningspartner.se)

Kolla garanti noga,det kan skilja på garanti tiden beroende på var du beställer det ifrån.

I grund paketet ingår:

 • SCS Leg Attachment
 • Leg Extension Cable Kit SCS Bench
 • Träningsbänk SCS

Inbyggd smith maskin

Ett fantastiskt hemmagym som är funktionellt och som har en inbyggd Smith Maskin i en enda apparat. En smith maskin är en fast skivstång. Det innebär att skivstången sitter fast mot två vertikala stänger, så stången kan bara förflyttas vertikalt.

Följande tillbehör ingår : tricepsrep, ett par D-handtag, straight bar, EZ curl bar, ankle cuffs, två vattenflaskor, multifunktionellt bälte, swinghandtag, 2 x 2,25 kg tilläggsvikter och ett praktiskt övningshäfte.

Vårt omdöme av multigymet FT2 Functional Trainer

Nackdelar

Det är ett dyrt gym för den krävande hemma användaren eller det mindre företaget , men det ger dig all den träning du kan önska dig. Maskinen är stor och du behöver ha tillgång till ett stort rum för att du ska kunna genomföra alla övningar tryggt och säkert. Man kunde även önska att det ingick montering vid köp av denna kostsamma produkt.

Fördelar

Snabba justeringar av olika träningsinställningar ger dig möjlighet att stimulera alla kroppens muskler utan onödig vila. Med funktionell träning får du också intensiv muskelstimulering och ett snabbt resultat.

Variationen med funktionell träning i kombination med den inbyggda Smith Maskinen gör träningen säker och utmanande för alla tränings sugna på alla nivåer. Du kan träna bänkpress, flyes, bicepscurl, abs, axlar, och ännu mer. Detta är ett riktigt proffs gym för hemma träning.

Produkten levereras med livstidsgaranti så att du kan vara säker på att den är gjort för att hålla länge. Du kan även uppgradera viktmagasinet vid behov.

Vi ger multigymet FT 2 Inspire fitness betyget 4,5/5 i proffsklassen
(Hade det varit lite billigare hade vi gett det 5 av 5.)
Besök www.traningspartner.se för mer info

När du ska montera ihop denna rejäla träningsmaskin så bör ni vara två personer och läs igenom manualen noga innan ni börjar att sätta ihop gymmet. Du får räkna med att det tar ett par timmar att montera denna produkt. Skulle ni vilja beställa produkten inklusive montering så erbjuder traningspartner.se denna tjänst mot en tilläggsavgift. Vill du ha tillgång till en liknande modell för funktionell hemma träning till ett lägre pris så kan du kika på lillebror FT 1 i samma serie. Den modell kostar ca 24ooo kr Även denna modell finner du hos traningspartner.se

Denna modell är något som man kan satsa på om man har hållit på med hemma träning en tid eller om man tror att man måste ha tillgång till mängder med utmanande träningsmoment för att snabbt utvecklas i sin träning. Prislappen är som vi tidigare har nämnt i det svettigaste laget. Det kostar ca 49 000kr lite beroende på var och när du gör ditt köp.

Var kan man beställa FT 2 multigym ?

Just nu i Februari 2021 finns det inte att beställa hos någon av dem Svenska online butikerna. Enligt traningspartner får dom in produkten i början av april 2021. Vill du inte investera i denna produkt själv så kanske du kan övertala chefen att investerar till personalens träningslokal. En stark och frisk personal gör ett bättre jobb.

Det finns även en liknande produkt hos maxpuls.se som heter Inspire by Hammer FT2 Functional Trainer. Denna produkt kommer dom få in i slutet av 2021. Så är du på jakt efter efter någon av dessa modeller och dem finns inne, vänta inte för länge det är svårt att få tag i dessa typer av träningsmaskiner. Det är väldigt många både gamla och unga som förstår värdet i att investera i sin hälsa och fortsatta välmående.

Finnlo autark multigym 600 omdöme & recension

Finnlo Autark 600 betyg & recension 2021

Omdöme av migranthealth.se

Träningsval
Pris
Kvalité
Tillval

Snabb omdöme

Finnlo Autark 600 är ett kraftigt och kompakt hem gym. Tack vare dess kompakta design kräver den inte speciellt mycket utrymme. Den låga höjden på 196 cm gör det möjligt att placera den i rum som har lågt i tak t.ex. i en källare. Du kan träna följande: Bröstpress,flye,bicepscurl,triceps,benspark,bencurl,rodd,lastdrag och repcruches för mage. Med den smarta cable cross-funktionen och ett 80kgs inbyggt viktmagasin. Med den kullagrade rullmekanismer får du ryck fria , följsamma och tysta träningsmoment. Lämpar sig bra både för nybörjare och den lite mer krävande utövaren.

4.9


Specifikationer:

Längd: 210cm

Bredd: 205cm

Höjd: 196cm

Vikt: 140kg

Viktmagasin: inbyggt 80kg

Max användarvikt: 120kg

Antal övningar: ca 30

Garanti -Kolla garantin noga,det kan skilja på garanti tiden beroende på var du beställer det ifrån. Ofta är det längre garanti tid på ramen. Den brukar vara på 5år eller längre. Dubbelkolla gärna innan köp och fråga kundservice där du fundera på att beställa så kan dom ge dig ett korrekt svar.

Finnlo Multigym Autark 600 övningsvideo

Läs mer här och beställ hos www.sportgymbutiken.se
Vårt omdöme av Finnlo Multigym Autark 600

Nackdelar

Bruksanvisningen/manualen finns enbart på Engelska och Tyska. Men som tur är så det en relativt lätt monterat gym och bilder i manualen är tydliga och lätta att förstå. Tyvärr kan du inte heller uppgradera med extra vikter.

Se fler bilder här…

Fördelar

FINNLO Autark 600 är en omfångsrik multistyrkes station, som med sina ca 30 övningsvarianter och sin viktbelastning på max 80 kg lämpar sig perfekt även för dig med höga träningsambitioner. Att träna med denna produkt ger snabb och effektiv muskeluppbyggnad, stärker rygg och ben, och ger dig på ett smidigt sätt en stark och definierad kropp. Du kan träna alla viktiga muskel grupper optimalt. I paketet ingår som vi tidigare har nämnt : en bred latissimusstång, tricepsrep,cable crosshandtag, och en vridbar kullagrad curl stång. Du ställer enkelt in vikten genom att justera de medföljande stiften på sidorna. Du kan lätt och snabbt ändra viktbelastning. Tack vare att vikterna är uppdelade i 15 skivor à 5kg, så är det enkelt med finjustering av träningsbelastningen.

Dom har helt klart lyckats att bygga en träningsmaskin som kombinerar många olika träningsmöjligheterna i en liten platsbesparande utformning! Med sina små mått vid användning på bara 190 x 115 x 196 cm (L x B x H) kan multi gymmet ställas undan även i mindre utrymmen.

Tillbehör

Det finns också tillbehör som är speciellt anpassat för denna modell dessa är: Lats stång med 74cm eller 98cm grepp. Rodd handtag och tricepshandtag som är v format. Priset är också bra med tanke på att man får tillgång till ett brett träningsutbud och det på en liten yta, helt klart ett bra val för den ambitiöse hemma tränaren med krav på smidighet och stabil funktion utan krångel. En annan smart sak är att dom har bifogat bra bilder med tydliga instruktioner på dom vanligaste övningarna i manualen, så att man snabbt kan komma igång att träna. Träningsmaskinen är faktiskt också riktigt snygg för att vara ett hemmagym, bara en sån sak! Märket finnlo ett av de mest nytänkande varumärkena inom träningsutrustning i Europa. Finnlo erbjuder både kvalitet och design till bra priser.

Summering
Vi anser att det är ett toppen val i mellan klassen , det är ett väl beprövat och smart multigym som passar alla i familjen . Vi ger det betyget 4,9 av 5. Beställer du denna maskin så får du trygg och omväxlande träning som kan passa för dom flesta i familjen och du kan snabbt ändra motstånd.Med denna modell har dom verkligen lyckats att kombinera många olika träningsmöjligheterna med en platsbesparande snygg design.
Läs mer och beställ hos www.sportgymbutiken.se

Montering av Finnlo Multigym Autark 600

Trots att manualen är på Engelska så är denna modell ganska enkel att montera bara man tar det lugnt och läser igenom manualen noga innan man börjar. På många recensioner kring denna produkt nämns den smarta leveransförpackningen och den smidiga monteringen. Precis som med andra tyngre produkter så är det smart att vara 2 personer när man ska montera ihop den. du får nog räkna med att det tar 2-3 timmar. Tänk på att vara noga med att se till så att vajrarna löper rakt genom rullmekanismer.

Vill du ha ett tystare gym?

Då kan du kika på testvinnaren biforce by hammer här
Med detta gym tränar du med motståndsteknologin TNT, Istället för dom vanliga viktblocken. Det ger ett jämnare träningsmotstånd i jämförelse med ett viktmagasin.

Abilica Multi 4st omdöme & betyg!

Abilica Multi 4st omdöme 2022

Omdöme av migranthealth.se

Träningsval
Pris
Kvalité
Tillval

Snabb omdöme

Abilica Multi 4 st är ett multigym som passar för hela familjen. Med 4 arbetsstationer kan man enkelt byta träningsmoment och får då en mycket omväxlande träning. Du kan utföra ca 60 övningar bl.a. träna bänkpress, benspark,dips, rodd, pec-dec, , bencurl,ab crunch,axeldrag och armcurl . Den har ett Inbyggt viktmagasin med 90 kg vikter. Det är ett tyst gym tack vare vinyl klädda vikter. Du hittar det hos sporttema med prisgaranti.

4.6

Snabb Fakta


En väldigt stabil maskin med inbyggt viktmagasin med vinylklädda vikter på 90 kg. Med ett inbyggt magasin blir träningen tryggare. Den har hela fyra arbetsstationer som ger bra stabilitet och många utmanande träningsmöjligheter du kan träna följande : sittande bänkpress, pec-dec, benspark,bencurl, axeldrag, armcurl och rodd. Två olika grepp på bänkpressen och flera vinklar på arm curl gör att du tränar många olika muskelgrupper.

Maskinen har bekväm fast stoppning och enkel inställbar höjd på dynorna ger möjlighet till snabb personlig inställning. När någon tränar på dips-stationen som inte är beroende av viktmagasinet, då kan två personer träna på en gång.

Specifikationer:

Längd: 210cm

Bredd: 205cm

Höjd: 205cm

Vikt: 205kg

Viktmagasin: 90kg

Max användarvikt: 130kg

Antal övningar: ca 60

Användningsmiljö: endast hemmabruk (rekommenderas ej för företag med många användare)

Garanti – användning i hemmiljö 3 år ( på slitdelar 1år)

Kolla garantin noga,det kan skilja på garanti tiden beroende på var du beställer det ifrån. Ofta är det längre garanti tid på ramen. Den brukar vara på 5år eller längre.

Vårt omdöme av ablica multi 4 st

Nackdelar

Denna modell är ganska stor och kräver rejält med utrymme för att man ska kunna använda alla stationerna tryggt och säkert . Maskinen är också tung,den vägen 205kg. När du har monterat denna bör du vara säker på att du har valt rätt placering för man flyttar inte den så lätt. Men tack vare att den väger så mycket så är den stabil och säker när du träna dips.

Fördelar

En unik sak med detta gym är att det finns möjlighet för två personer att träna samtidigt. det kan passa hela familjen oavsett träningsnivå. Dom fyra arbetsstationerna gör även att det är lätt att variera träningen och det krävs inte så mycket inställningar när du ska byta övning på multi gymmet.

Vi gillar också att det är tyst tack vare vinylklädda vikter. Det vi generellt gillar med ablica multi gym är att det finns bra med tillbehör och reservdelar. Vid behov av service samarbetar dom med http://mylnasport.se. En del som brukar behöva bytas ut efter en tid är vajrarna. Dessa kan du lätt beställa nya om du har ett ablica gym. Just till denna modell kostar dom ca 1300kr för ett komplett sätt med 4 st plastbelagda vajrar.

Summering
Vi ger det betyget 4,6 av 5, men det kan vara svårt att jämföra detta med ett vanligt gym då detta erbjuder hela 4 stationer då många andra enbart ha en eller kanske två stationer. Men har du gått om utrymme och vill ha denna typ av träningsvariation då är detta ett mycket bra val till ett vettigt pris. Läs mer och beställ hos www.traningspartner.se
Dom har kampanj på detta multigym.

Montering av ablica multi 4st

När du ska montera ihop denna kraftiga träningsmaskin på 205 kg så bör ni vara två personer och läs igenom manualen noga innan ni börjar montera . Det är en utförlig manual på Svenska. Om du vill kan du kolla på den på deras hemsida, det är ganska många moment vid monteringen. Du får räkna med att det tar 4-6 timmar att montera denna produkt.

Beställa ablica multi 4 st monterat och klart

Skulle ni vilja beställa produkten med montering så erbjuder traningspartner.se denna tjänst mot en avgift. Skulle du tycka att det är lite för dyrt så kan du kika på deras budget gym ablica 970.

Det är ett mycket billigare val som kan passa dig som bara vill ha ett enkelt gym för att komma igång och om du inte har något framtida behov av träning med tyngre motstånd.

Bra att tänka på:
Ett multigym får inte användas utomhus eller i rum med onormalt högluftfuktighet. Det innebär att du inte ska placera det i ett garage, en carport eller på en uteplats med tak.
Du bör använda en underlagsmatta för att eliminera risken för slitage på golvet.
Dubbelkolla alltid att vajern sitter korrekt i spår på samtliga hjul innan du börjar din hemma träning. När du börjar en ny övning så börja med en låg vikt och öka sedan motståndet efter ett tag när du har lärt dig att genomföra övningen korrekt, då minimera du risken för skador. Hoppas att denna genomgång gav dig en bra sammanfattning av denna produkt.

Abilica Multipower test & video recension!

Abilica Multipower Premium Vinnare

Omdöme av migranthealth.se

Träningsval

Pris
Kvalité
Tillval

Omdöme

Abilica MultiPower är ett multigym främst för den krävande hemanvändaren eller till det mindre företaget. Den smidiga minimala designen gör att hemma gymmet enkelt får plats i ett rum med begränsad plats.
Det är ett mycket kraftigt gym som oändliga träningsmöjligheter. Du kan träna bänkpress, bröstpress, rodd,skulderpress, pec-dec, , bencurl,ab crunch och armcurl . Det innovativa pec-dec systemet ger dig bra variation och möjlighet att utföra övningar anpassade för olika sporter, som golf och tennis. Den har ett Inbyggt viktmagasin med 90 kg vikter. Bröstpress har en unik utväxlingsmöjlighet för en fördubblad belastning. Utväxlingen är 2:1 vilket ger hela 180kg i motstånd. Gäller även när du träna bänkpress.

4.8

Snabb Fakta


En stabil liten kraftfull maskin med ett viktmagasin på 90 kg. du kan träna på en mängd olika sätt och alla muskel grupper kan få sin utmaning. Träningsmaskinen är justerbar i rygg och säte för en personlig inställning som ger rätt stöd. Det kan placeras vid en vägg och är anpassad för ett träningsrum med begränsad plats.

En Instruktions-DVD på Engelska medföljer som gör det enkelt att komma igång. Det är även Livstidsgaranti på ramen, så detta multigym är byggt för att hålla länge . Det som kan behövas bytas ut efter ett par år är eventuellt några vajrar om dessa skulle slitas ut.

Specifikationer:

Mått L x B x H 210 x 144 x 210 cm
Max användarvikt 150 kg
Viktmagasin 90 kg
Antal viktmagasin 1
Garanti – användning i hemmiljö 3 års garanti
Garanti – Företags gym, hotell, BRF, institutioner, förening etc 1 års garanti

Kolla garanti noga,det kan skilja på garanti tiden beroende på var du beställer det ifrån.

Vårt omdöme av ablica multipower.

Nackdelar

Det enda man kan reagera på är det höga priset den kostar ca 30 000kr. Det kan jämföras med andra billigare som t.ex. finnlo by hammer som kostar ca 10 000kr. Det är svårt att motivera dessa extra 20 000kr. Viktmagasinet kan vara lite i klenaste laget (90Kg) det finns modeller med tyngre viktmagasin även om 90kg räcker för dom allra flesta motionärer och medel starka utövare.

Fördelar

Det är helt klart ett multigym som inte kommer att göra dig besviken. Om du vill ha ett avancerat och kraftigt hemmagym som tar liten plats, då är detta ett helt optimalt val. Ramen år byggd med gedigna och kraftiga komponenter som är tillverkade för att hålla. Du får livstidsgaranti på ramen ! Med deras vinylklädda vikter blir träningen tystare och ett täckt träningsmagasin gör träningen säkrare. Maskinen är utrustad med två ställbara kabel armar, vilket ger större variation av övningar.

Variations möjligheterna gör även att det kan passa hela familjen oavsett träningsnivå. Visst går det att utföra väldigt många övningar i ett mindre och billigare multigym, men med denna kan du i stort sett göra allt du kan önska! (Förutom vissa övningar för nedre delen av kroppen.)

Vi ger produkten 4,8/5 helt klart ett fantastiskt val i Premium klassen!


Besök traningspartner.se

Vänta inte för länge om du är nyfiken på denna storsäljare , den tar ofta slut!

Behöver du tips på övningar för ablica multipower (Bodycraft Express) ?

Då kan du kika på denna film där du kan ta del av lite demonstrations övningar. I filmen ser du många enkla övningar som hjälper dig att komma i gång med träningen på ditt premium gym. När du har beställt detta gym så får du också en DVD som hjälper dig enkelt komma igång. Det är likadant som Bodycraft XPress Pro som du ser i videon.

När du ska montera ihop denna kraftiga träningsmaskin så bör ni vara två personer och läs igenom manualen noga innan ni sätter i gång. Du får räkna med att det tar 3-5 timmar att montera denna produkt. Skulle ni vilja beställa produkten med montering så erbjuder traningspartner.se denna tjänst mot en avgift. Skulle du tycka att det är lite för dyrt så kan du kika på Finnlo by Hammer – Bio Force omdöme.

Det är ett billigare val men precis som ablica multipower ger det dig mängder av olika träningsmöjligheter. Denna maskin har inget vikt magasin utan nyttjar ett hydraliskt motstånd istället.

Lågt hemmagym

Har du lågt i tak?

Letar efter en bra träningsmaskin och du har tänkt placera multigymmet där då kan det vara svårt att hitta rätt maskin. V kan tipsa om Tunturi Leverage Gym WT80 som är perfekt för hemma träning i en lokal där du inte har så högt i tak. Den är endast 146cm hög (maskinens maxhöjd vid träning 200cm) den har designats speciellt för att göra vissa övningar lättare. Många andra modeller är mycket högre en detta.

Denna träningsmaskin har tillverkats med en fast stång som ger tryggare och stabilare övningsrörelser än en lös viktstång i övningar som bröstpress,lastdrag, axelpress mm.

Bänken är enkel att justera så du kan ställa in den lutning som är lämpligast för dig. När du drar ut träningsbänken så kan du träna bicepscurls, triceps extensions, knäböj, kabelrodd, vadpress och andra liknande övningar som du utför stående.

Med viktskivor reglerar du enkelt hur tufft motstånd du vill ha i övningarna och de 2 medföljande låsen håller viktskivorna tryggt och säkert på plats.Kompakt och komplett styrkestation för hemmet till nybörjare och erfarna hemmatränare!

Här följer lite fakta om Tunturi Leverage Gym WT80

 • Kompakt och komplett styrkestation för hemmet till nybörjare och erfarna hemmatränare!
 • Kompatibel både 50 mm olympiska viktskivor och 30 mm viktskivor.
 • Både ryggstöd och sits är justerbar för bästa individuella anpassningen.
 • Bänkens dynor har extra förstärkta kanter och sömmar för högre slitstyrka
 • Halkfria fötter i gummi som ger stabilitet och som skyddar ditt golv.
 • Max användarvikt på bänken är 150 kg.
 • Maxbelastning för knäböjsstationen är 225 kg.
 • Maxbelastning för stången är 180 kg.
 • Designad med hållare för viktskivor
 • Viktskivor ingår ej.

Här ser du en video om Tunturi Leverage Gym WT80 låga hemmagym

Vill du veta mer och beställa denna produkt så kan du besöka sportgymbutiken.se Dom säljer denna maskin till kampanj pris just nu!

Läs mer och beställ här>>

Glöm inte att beställa vikt skivor och andra tillbehör så att du kan träna både lätt och tungt . Den bästa träningen är den som blir av! Har du träningsmöjligheter hemma så spar du både tid och pengar i längden. Vill du kika på detta i butik och du bor nära Skövde, då finns ett demo ex uppställd i butiken i Skövde på stallsikens handelsområde.


Motivation

Träningsmotivation

När man ska träna hemma kan det vara lite knepigare att ha motivationen på topp. Oavsett om man ska träna på hemmagym,löpband eller med kroppen som redskap så är det lätt att bli distraherad hemma. Det gäller att skapa en inspirerande miljö med så få distraktioner som möjligt för att hålla träningsmotivationen på topp. här får du 4 enkla tips som kan göra att du enklare kan behålla disciplinen och uppnå dom träningsresultat du önskar.

Planering

Avsett lite tid på Söndagen och skriv ner vilka pass du tänker genomföra under veckan. Skriv ner ca tider och skriv även vilka typer av övningar du ska genomföra under respektive träningspass. I börja kan det vara klokt att ha rimliga krav för att senare öka träningsmängden. Första veckan kan det vara lagom med 3 pass. Har du tillgång till ett multigym då är det enkelt att dela upp övningarna efter olika muskel grupper. Har du en träningsplansch på väggen så är det även bra för motivation och du kan enkelt testa nya övningar.

Musik.

Välja en speciell intro låt som du kan ha som start för din uppvärmning.Du kan även ha en spellista där du har en viss låt till en viss övning. Bra musik som man blir peppad och inspirerad av gör träningen så mycket enklare. Tränar du på ett hemmagym kan det vara bra att först köra övningarna med lätt motstånd för att senare öka vikten när du har kommit i gång med träningen.

Sätt upp mål

Rimliga mål kan vara : Antal träningspass,ökat motstånd, ökad träningslängd eller något annat som kan inspirera och peppa dig. Sätt gärna upp en bild i din träningslokal som kan fungera bra som motivationshöjare. Prata gärna med din partner eller din kompis vilka mål du har satt upp. då kan ni gemensamt peppa och inspirera varandra till att uppnå målen. En kort löprunda innan träningen kan också vara en bra ide. Då kan längden på löprundan vara ett mål. Tycker du att löpning är trist så kan du börja med en rask promenad för att senare övergå till lätt jogging.

Träningsmiljön

Försök att skapa en miljö där du tränar som är avskild och inte har några onödiga störningsmoment. Inred rummet avskalat och gärna med en spegel så att du kan se att du genomför övningarna på ett säkert och korrekt vis. Förbered rummet så att det bara är att köra ingång. Måste man ställa i ordning och städa innan träningen så kan det räcka för att man tappar lusten innan man ens har börjat. Om du har träningsutrusningen i ett rum som du även har för avkoppling så är planeringen ännu viktigare.Den bästa träningen är den som blir av . Ett kort träningspass är bättre än inget alls.

Vänta inte det kommer inte vara bättre att starta i morgon, börja idag! Har du inte köpt hem någon träningsutrustning ännu så kan du kika på detta billiga hemmagym.

Övningar för Hemmagym

I denna film får du tips på övningar för att träna med ditt multigym. Det kan vara lite knepigt att komma i gång med hemma träning om man är van vid att få tips av en gyminstruktör. Vill du ha tillgång till generella tips för träning på ett multigym så finns det en DVD att köpa hos sporttema. Den kostar ca 100kr och kan vara en bra hjälp när man har svårt att komma på en bra mix av träningsprogram som passar sin hemma träning.

Vill du istället ha en träningsplansch för ditt Multigym , då finns det en från Abilica som kostar 99kr. Den visar utförligt 13 utvalda övningar med bra beskrivning under bilderna. Den är främst avsedd för Abilica multigym 4 ST.

Kan också användas för Abilica multigym 970 och du kan säkert använda dessa övningar för många av dom vanligaste modellerna på marknaden. Du kanske inte kan köra alla övningar exakt likadant på ditt hemmagym men har du köpt ablica 970 då kan det vara kul att ha träningsplanschen för träningsinspiration.


Här får du lite snabba tips på övningsupplägg. Både för gymet och även fria övningar utan utrustning.
Dag 1

Armhävningar
Bröstpress
Pecflyes
Axelpress
Shrugs
Pushdowns
Extensions
Vet du inte vad dessa utryck betyder så kan du bara söka på youtube så kommer du hitta instruktionsfilmer som ger dig tips på hur du kan utföra övningarna.

Dag 2
Breda/smala Latsdrag
Latsdrag bakom nacken
Rodd om du kan köra denna övning på ditt myltigym
Stångcurl
Hammercurl
Omvänd curl

Dag3
Benspark
Stående lårcurl
Knäböj
Utfall
Olika magövningar

Komma igång med träning hemma
Hoppas att du nu har fått lite inspiration som gör det lättare att komma igång med hemma träningen. Har du inte köpt ett redskap för hemma träning ännu så kan du kika på start sidan där kan du köpa ett billigt multigym för ca 7000kr med ett viktmagasin på 68kg. Det räcker bra för att kunna utföra lagom tunga träningspass.

Multigym FINNLO Hemmagym Bio Force bäst i test

Hemmagym med motstånd

I denna video test kan du se hur testvinnaren FINNLO Hemmagym Bio Force fungerar och hur du kan träna på denna smidiga och tysta träningsprodukt. Med detta hemmagym har du tillgång till ett snabbt och komplett övningsprogram som passar dom allra flesta personer. Det tyska märket Finnlo By Hammer har ett stort utbud av utrustning, tillbehör och maskiner för att underlätta vid din dagliga träning. Det kan motivera dig till att bli starkare och friskare. Alla deras träningsutrustning håller en mycket bra kvalitet och dom har skapat smidiga hjälpmedel som enkelt kan nyttjas hemma och som inte låter mycket.

Finnlo Bio Force – test vinnare i mellan klassen

Istället för dom vanliga viktblocken tränar du med motståndsteknologin TNT. Som du ser i denna video.Inga vikter, inget buller, massor med träningsvariation – det perfekta multigymmet för ditt hem. Bio Force från FINNLO har två kvävefyllda cylindrar på baksidan, det ger ett jämnt motstånd på upp till 100 kg och ger i princip ett helt ljudlös rörelse. Så om du inte vill störa grannar eller familjen då kan detta vara ett bra val för dig som vill ha en tyst mångsidig och smidig hemma träning. Detta multigym är inte ett av dom billigaste på marknaden men du får ett stabilt och prisvärt hemmagym som passar både nybörjare och den lite mer krävande utövaren. Kika på filmen så du vilka funktioner och variationer som finns på detta testvinnande gym från välkända Finnlo by Hammer.

Perfekt test vinnare för hemmabruk: Bio Force väger endast 66 kg och med transporthjulen kan den enkelt förflyttas undan när det inte används. Att det är så tyst gör det möjligt för dig att träna utan att du väcker familjen!

Produkt fakta:

 • Innovativ motståndsteknologin
 • Totalt över 100 olika övningar
 • Ljudlöst och jämnt motstånd
 • Ställbart motstånd på varje sida (2,25 – 50 kg)
 • Upp till 100 kg motstånd (2 x 50 kg) – ställbart i 2,25 kg steg
 • 4 kabelpunkter per sida vid axelhöjd det ger en målinriktad muskelträning av överkroppen
 • Fot remmar ingår för en genomgripande träning av benen
 • Väger endast 66 kg
 • Handbok med övningar och bilder
 • Transporthjul för en enkel förflyttning
 • Mått: 135 x 165 x 208 cm

Just denna produkt är som så många andra träningsprodukter svåra att få tag i, men just nu hösten 2023 kan du beställa hos på sportgymbutiken. Dom säljer många olika finnlo gym till kampanj priser.

Jämfört med andra modeller så är det ganska enkelt att sätta ihop. När du monterar kan det vara skönt att vara två personer och glöm inte att läsa bruksanvisningen noga.


Beställ hos sportgymbutiken

Våren 2024 har dom kampanj pris på hemma gym upp till 32% Rabatt


Ett tyst Multigym

Det erbjuder fyra dragpunkter per sida i axelhöjd ger fyra olika tränings områden för bröst och armträning likväl som att specifikt träna utvalda muskelgrupper som du kan se i denna test video. Två fot remmar skapar möjlighet för en omfattande träning av benen. För stående eller knästående övningar kan sitsen enkelt och snabbt tas bort. Det finns även många smidiga tillbehör som man kan komplettera med vid behov.

Utförliga träningsinstruktioner

För att snabbt komma igång och för att optimalt kunna utföra övningarna så ingår en utförlig manual med beskrivningar och illustrerande bilder. Dom visar start och slutposition samt en övningsöversikt för både kvinnor och män. Allt uppställt och överskådligt i en smidig tränings mapp.

Är du sugen på att köpa denna produkt, vänta inte för länge dom tar snabbt slut på vintern när alla vill komma igång med sin träning hemma och slippa trängas på gymmet och slippa onödiga infektioner. Med ett tyst multigym kan du köra dina pass när du har lust utan att oroa dig för att du stör grannar eller familj! Du kan träna när du vill och du slipper slammer och höga ljud när du släpper greppet.

Beställ hos sportgymbutiken

Ett toppen val i mellan klassen

Tänk dock på att detta gym kräver lite mer utrymme än dom vanliga hemma gymmen med viktmagasin. Ett multigym tar inte speciellt mycket plats i anspråk och kan enkelt flyttas vid behov. Vill du snabbare få ett sixpack så har dom även en modell som heter Multigym Bio Force Extreme Sixpack Plus. Du kan förvara det i vardagsrummet, källaren,boden, sovrummet eller garaget. Tänker du träna i en källare eller i ett garage så får det inte vara för fuktigt, det kan på sikt förstöra din träningsmaskin. På start sidan hittar du ytterligare tips på billiga multigym

5 för och nackdelar med ett hemmagym

Välja rätt multigym

När du ska välja modell så bör du främst fundera på vilka krav du har på övningar och hur mycket du kan betala för träningsmaskinen. På de flesta modellerna kan du utföra basövningar som till exempel sittande rodd, bröstpress, bencurl och benpress. Men vill du träna en specifik muskelgrupp så bör du kolla så att ditt gym har det val du önskar. Du bör också tänka på vikter och vilket utrymme du har att tillgå.

Vikter

Väljer du ett hemmagym med ett viktmagasin är det viktigt att du väljer ett som är tillräckligt för dina behov. För lättare träning räcker ca 60 kg , för mer avancerad träning bör det vara ca 80kg.

Utrymme

Rummet som du ska använda måste ge dig utrymme för lätt och skonsam träning utan att det ska kännas trångt. Så du bör se till att köpa ett litet gym om du har ett litet rum. Ett bra nybörjar multigym är Ablica 970 som du kan läsa mer om lite längre ner på sidan. Ablica tar lite plats och har ett viktmagasin på 68 kg. Vill du ha ett större och lite mer avancerat hemmagym kan du kika på Bio Force Finnlo by Hammer.

Denna träningsmaskin har inte ett klassiskt viktmagasin utan det har ett hydrauliskt tyst motstånd upp till ca 90kg. Du kan läsa mer om denna maskin lägre ner på sidan. Tänk på att välja en online butik med bra kompetens och god service. Vi anser att träningspartner är ett klokt val främst för att dom har specialkompetens bra garantier och bra service.

Om du har lågt i tak så finns det vissa modeller som är lite lägre och inte kräver så stor plats.

Varför ska man ha ett multigym?

Här har vi listat 5 för och nackdelar med att träna hemma. När du har läst denna lista så kommer det vara lättare för dig att göra ett klokt val när du funderar på vilken form av träning som passar dig och din situation.

1.Du slipper restiden

Om du räknar med att du tränar 3 ggr i veckan på ditt gym och har en restid på ca 30minuter då spar du 3 timmar i veckan som du kan lägga på annat. Denna extra tid kan du lägga på mer träning eller något annat som du tycker är roligt. När du har tillgång till träning snabbt så är det även mycket enklare att träna korta pass hemma. Den bästa träningen är den som blir av!

2.Du slipper vänta på din tur

Alla tycker vi det är trist att vänta och på gymmet kan det vara kö till dem olika träningsredskapen. Ofta när man tränar på kvällen kan det vara högtryck på gymmet och man får ta ofrivilliga pauser innan man kan fortsätta sin träning. Detta är riktigt irriterande när man vill köra intensiva pass utan vila.

3.Du spar pengar

Även om ett hemma gym kostar en del så kommer du att spara pengar i längden. Räknar man på att ett gym kort kostar 400kr i månaden så blir det 4800kr på ett år. Ett okey multigym för nybörjare kostar ca 5000kr så efter ett år så tränar du hemma helt gratis. Många multigym har en garanti tid på hela 3 år.

4.Det är alltid öppet

Även om många gym har generösa öppettider så är det stängt ibland och du har inte någon möjlighet att träna. I dessa corona tider så har tyvärr många gym stängt för att minska smittspridningen av viruset och då är det verkligen skönt att kunna fortsätta träningen hemma och slippa oro för smitta och infektioner.

5.Du inspirerar familjen

När du tränar hemma så kommer du kanske även inspirera övriga i familjen att börja träna. Många tycker det är pinsamt att börja träna på gym, då kan det vara skönt att börja på hemma plan och bygga upp självförtroendet. Är ni flera som ska träningsutrustningen så finns det ett par modeller som erbjuder träning för två personer samtidigt.

Vill du ha ett billigt litet multigym?

Då kan du kika på Ablica 970.
En liten men ändå stabil apparat med viktmagasin på 68 kg. Du kan träna alla viktiga muskelgrupper: armar, bröst, axlar, rygg, mage och ben. Tyvärr kan du inte träna baksida lår. Multigymet Ablica 970 kräver liten golvyta och kan placeras intill en vägg eller i en hörna. Ett billigt hemmagym för nybörjaren som är tillverkad av välkända Ablica som erbjuder stabila och välgenomtänkta träningsmaskiner till hemmet.

Specifikationer:

Längd: 130cm
Bredd: 114cm
Höjd: 211cm
Vikt: 101kg
Viktmagasin: 68kg
Max användarvikt: 130kg

Läs mer och beställ hos traningspartner.se

Fem nackdelar med ett hemmagym

1.Du kan störa familj eller grannar

Har du ett hemma gym med viktkassetter då kan det låta en hel del och det kan störa familj och grannar. Vill du minska detta så bör du främst investera i en ljuddämpade matta. Väljer du att köpa ett multigym med motstånd så är det mycket tystare och ger även ett jämnare motstånd. Dessa gym kostar från ca 9000kr så dom är lite dyrare. Ett sådant hemma gym är Bio Force Finnlo by Hammer som du ser på den här bilden. Det kräver lite mer plats men det är väldigt tyst och ger dig tillgång till en väldigt varierande träning.

2. Alla övningar är inte tillgängliga

Även om många multigym ger dig möjlighet att träna på många olika sätt och olika muskelgrupper så kan du inte träna t.ex. kondition. På gymmet har du löpband roddmaskiner och andra redskap som gör att du enkelt kan träna kondition. Har du gått om plats hemma kan du även investera i ett löpband. Det finns löpband från ca 6000kr. Ett billigare alternativ kan vara att köpa ett hopprep. Ska du hoppa inomhus så behöver du dock ha ganska högt i tak. Annars kan du alltid gå ut och ta en löprunda. Frisk luft är alltid bra!

3.Ett gym tar plats

Även om det inte tar så stor plats så behöver du helst ha ett rum som du kan ha som träningslokal om du nu inte vill ha utrustningen i vardagsrummet. Bor du i en bostadsrätt kanske ni kan ordna en lokal i föreningen för detta ändamål.

4.Du tränar alltid på samma ställe

Det kan vara skönt att träna hemma men ibland kan det vara kul att bli inspirerad på gymmet och träffa träningskompisar. Saknar du detta då kan du gå ut och träna på något utegym i närheten. Denna kombination kan vara smart om du vill variera din träning både inne och ute.

5. Brist på vikter

När du blir bättre och starkare efter ett tag då kanske det inte räcker med dom lätta vikterna du har hemma och du kan inte träna så tungt som du önskar. Då kan du kanske träna på ett utegym ett par ggr i veckan i stället!

Hoppas att dessa tips gav dig god råd som gör det enklare för dig att välja vilken träningsform som passar dig. Det kan vara lite knepigt att hitta ett bra och prisvärt multigym. Fundera inte för länge kom igång med träningen i dag! På start sidan hittar du tips på billiga och bra multigym både för proffs och nybörjare.

Vänta inte börja din hemma träning nu så kommer du ha kroppen du önskar till sommaren 2024. Den bästa träningen är den som blir av!