Motivation

Träningsmotivation

När man ska träna hemma kan det vara lite knepigare att ha motivationen på topp. Oavsett om man ska träna på hemmagym,löpband eller med kroppen som redskap så är det lätt att bli distraherad hemma. Det gäller att skapa en inspirerande miljö med så få distraktioner som möjligt för att hålla träningsmotivationen på topp. här får du 4 enkla tips som kan göra att du enklare kan behålla disciplinen och uppnå dom träningsresultat du önskar.

Planering

Avsett lite tid på Söndagen och skriv ner vilka pass du tänker genomföra under veckan. Skriv ner ca tider och skriv även vilka typer av övningar du ska genomföra under respektive träningspass. I börja kan det vara klokt att ha rimliga krav för att senare öka träningsmängden. Första veckan kan det vara lagom med 3 pass. Har du tillgång till ett multigym då är det enkelt att dela upp övningarna efter olika muskel grupper. Har du en träningsplansch på väggen så är det även bra för motivation och du kan enkelt testa nya övningar.

Musik.

Välja en speciell intro låt som du kan ha som start för din uppvärmning.Du kan även ha en spellista där du har en viss låt till en viss övning. Bra musik som man blir peppad och inspirerad av gör träningen så mycket enklare. Tränar du på ett hemmagym kan det vara bra att först köra övningarna med lätt motstånd för att senare öka vikten när du har kommit i gång med träningen.

Sätt upp mål

Rimliga mål kan vara : Antal träningspass,ökat motstånd, ökad träningslängd eller något annat som kan inspirera och peppa dig. Sätt gärna upp en bild i din träningslokal som kan fungera bra som motivationshöjare. Prata gärna med din partner eller din kompis vilka mål du har satt upp. då kan ni gemensamt peppa och inspirera varandra till att uppnå målen. En kort löprunda innan träningen kan också vara en bra ide. Då kan längden på löprundan vara ett mål. Tycker du att löpning är trist så kan du börja med en rask promenad för att senare övergå till lätt jogging.

Träningsmiljön

Försök att skapa en miljö där du tränar som är avskild och inte har några onödiga störningsmoment. Inred rummet avskalat och gärna med en spegel så att du kan se att du genomför övningarna på ett säkert och korrekt vis. Förbered rummet så att det bara är att köra ingång. Måste man ställa i ordning och städa innan träningen så kan det räcka för att man tappar lusten innan man ens har börjat. Om du har träningsutrusningen i ett rum som du även har för avkoppling så är planeringen ännu viktigare.Den bästa träningen är den som blir av . Ett kort träningspass är bättre än inget alls.

Vänta inte det kommer inte vara bättre att starta i morgon, börja idag! Har du inte köpt hem någon träningsutrustning ännu så kan du kika på detta billiga hemmagym.