bältros smärta

Kronisk smärta

bältros smärtaLångvarig smärta

Man räknar med att ungefär var 4de Svensk drabbas av bältros. Ibland kan bältros ge en en kronisk smärta som kan vara riktigt jobbig.  En  kvarvarande smärta efter det att blåsorna läkt,denna kallas för postherpetisk smärta. Postherpetisk neuralgi orsakas av att nerverna i huden blivit ärrade, inflammerade eller på annat sätt skadats.

Postherpetisk värk, är smärta i nerverna som  i extrema fall kan vara väldigt jobbig och påfrestande  och dröja sig kvar under en lång tid. Vissa personer kan ha smärtor i flera år. Men det är mycket ovanligt att man får en sådan lång period av stark värk och smärta.

Behandla värken

Vid behandling av postherpetisk neuralgi används bland annat en kräm med extrakt som utvinns av chilipeppar. Ämnet påverkar nervcellerna som leder smärtsignalerna i ryggmärgen och minskar  på så sätt  dom värsta nervsmärtorna. Man kan även få akupunktur,  som blockerar en del av smärtsignalerna att skickas vidare till hjärnan från nerverna. Även vanliga värktabletter med paracetamol kan användas.

Enkla tips

När du duschar kan du duscha kallt och om du har möjlighet så minska trycket i duschmunstycket så får du en behagligare stund med minskad smärta.

Hos http://www.fibromyalgi.se kan du läsa mer om olika behandlingar vid kronisk smärta.

 

På startsidan kan du läsa mer om  behandlingar mot smärtan.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *